2008. július 29., kedd

KIWANISZ-tábor Salgótarjánban

Üvegfestés, gyöngyfűzés a Tarjáni Gyermektáborban

A „Fénysugár” KIWANIS Klub második alkalommal szervezett művészeti tábort általános iskolás diákoknak. A klub két évvel ezelőtt kezdte meg működését, jelenleg 19 tagja van. Legfontosabb céljuk a segítségnyújtás. Ezért indították el a művészeti tábort, ahová tehetséges, nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek várnak.
Az ötnapos programra idén hazánk szinte valamennyi régiójából, valamint Erdélyből és Fülekről érkeztek diákok. A művészeti foglalkozásokat neves Nógrád megyei, salgótarjáni művészek: Jászberényi Noémi, Karácsony Attila, Cene Gál István és Bakos Tamara irányították. Segítségükkel a gyerekek festettek üveget, lerajzolták a gyermektábor környékét, gyöngyöt fűztek, és elsajátították a csomózásos kézműves technikát, vagyis makraméztak. A táborlakók megismerték a környék természeti szépségeit és nevezetességeit is. Ellátogattak a karancsberényi lovasiskolába, megnézték az ipolytarnóci ősleletet és a Somoskői várat.
A Fénysugár KIWANISZ Klub vezetője, Lőrincz Klára elmondta: a művészeti tábort a jótékonysági bál bevételéből, valamint a holland KIWANISZ-klub és a KIWANISZ Szövetség támogatásával rendezték meg.