2008. február 7., csütörtök

Farsangi falmászó verseny

November óta sláger a falmászás

A Körúti Tagóvodában a farsangi ünnepkörhöz kapcsolódva február 7-én délelőtt Farsangi Falmászó versenyt rendeztek, melyen kilenc tagóvoda két-két ügyes versenyzője vett részt.
- A gyermekek folyamatos képzése és a verseny is Orosz Mihálynak, a Salgótarjáni Hegymászó Klub vezetőjének köszönhető, aki hihetetlen elszántsággal és lelkesedéssel tanítja az ovisokat. Mindenféle juttatás nélkül áll a szolgálatunkra, egészen addig, míg mi, óvónők biztonsággal át nem vesszük tőle a feladatok ellátását. Az ő ötlete volt a verseny is, amelyhez a hevedereket szintén ő biztosítja. Tagóvodánk egyelőre csak két gyerek és egy felnőtt hevedert tudott megvásárolni – mondta el Kis Miklósné, a Körúti Tagóvoda vezetője.
Andóné Angyal Mária hozzátette: - Fantasztikus lehetőség nyílt meg a gyerekek előtt a fal elkészültével. Segítségével ugyanis olyan képességek fejleszthetők, mint a mozgáskoordináció, kitartás, koncentráció, bátorság, fizikai erőnlét – hangsúlyozta az Összevont Óvoda vezetője.
A megmérettetés szabályait a főszervező, Orosz Mihály ismertette: a falon hét – három páros és egy egysoros - utat építettünk, ezeken kell végigmenni. Az óvodák képviselői közül az ügyesebbik eredményét számoljuk, de senki nem távozik ajándék nélkül.
A verseny csak az intézmények közötti együttműködés kezdete. A szervezők tervei szerint ugyanis a jövőben - az arra kijelölt időpontokon -, a város összes óvodája birtokba veheti a mászó falat.