2008. január 28., hétfő

86 éve város Salgótarján

Koszorúzási ünnepség a Kohásznál

Az akkori városi tanács 1922. január 27-én reggel kilenc órakor nyilvánította várossá Salgótarjánt, melynek tiszteletére idén is megrendezésre került a már hagyományosnak tekinthető városi koszorúzási ünnepség. A régi olvasó, vagyis a Kohász falán lévő emléktábla előtt Székyné Dr. Sztrémi Melinda mondott beszédet.
- Salgótarján történetét mára úgy tűnik, hullámvölgyek és hullámhegyek ritmikus váltakozása jellemzi. Ha hinni lehet ebben a ritmikában, akkor hinnünk kell abban is, hogy most már hullámhegynek kell következnie – mondta el a polgármester.
Továbbá kifejtette: a külső uniós források igénybevétele óriási lehetőség a fejlődés megvalósításában, melyek kiaknázásával új korszak indulhat városunkban. Ugyanakkor belső összefogás nélkül a támogatások mit sem érnek. Szükség van a tarjáni polgárság és politikai réteg együttműködésére is.
- Tudom, hogy meg tudjuk tenni, mert hiszünk abban, hogy itt van az otthonunk és akkor itt van a jövőnk is – zárta gondolatait Székyné Dr. Sztrémi Melinda.
A polgármesteri beszéd után a megjelent szervezetek képviselői megkoszorúzták az emléktáblát. Tette ezt Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Fidesz-KDNP- , az MDF- és az MSZP városi szervezete, a Kohász Művelődési központ és a Dolinkáért Egyesület.