2008. január 25., péntek

Ünnepség a Magyar Kultúra Napja tiszteletére

Városi kitüntető címek, díjak átadása


Salgótarján várossá nyilvánításának 86. évfordulója és a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepséget a városi önkormányzat január 24-én a József Attila Művelődési és Konferencia Központ színháztermében.
Az ünnepségen Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere, Székyné dr. Sztrémi Melinda mondta el az ünnephez fűződő gondolatait, majd átadta a városi kitüntető címeket és díjakat.
„Salgótarján Díszpolgára” kitüntető címben részesült Herold László. A város „Pro Urbe” díját Valiskó Ferenc, „Pro Arte” díját pedig Alapi István kapta.
A „Salgótarján Közszolgálatáért” elismerést Kristóf Pálnak, a „Salgótarján Sportjáért” díjat Kadlót Zoltánnak adományozták. „Salgótarjánért Emlékérem”-ben részesült T. Pataki László, akit a napokban a Magyar Kultúra Lovagjává is avattak.
A „Kultúráért” díjat Pál József, a „Salgótarján Közoktatásáért” díjat Dudok Györgyné vehette át. „Egészségügyért” díjjal ismerték el dr. Monoki Ferencné munkáját, a „Salgótarján Gyermekeiért és Ifjúságáért” díjjal Kovács F. Gábort jutalmazták.
A „Szociálpolitikáért” díjat Révay Ferenc, a „Salgótarján Közbiztonságáért” díjat pedig Hrabecz Gyula kapta.
A „Nemzetiségért és Kisebbségért” elismerést a Hétszínvirág Tagóvoda kollektívájának ítélték. A díjat a tagóvoda vezetője, Szeles Gyuláné vette át.