2008. április 7., hétfő

Balassi-díjat kapott Földi Péter

Lélekpendítők találkozója a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban

Április 5-én a Balassi Bálint Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet épületében tartotta összejövetelét a Lélekpendítők Társasága. A szervezet anyanyelvi és olvasó táborokat szervez általános- és középiskolás diákoknak. Legfontosabb céljuk a fiatalok játékos tanítása, a humán műveltség fejlesztése.
A tavaszi műhelynapon középiskolás diákok és olvasótábori foglalkozásvezetők vettek részt. Az előadó Földi Péter, Kossuth-díjas festőművész volt, aki örömmel fogadta a meghívást, hiszen évek óta segítője és támogatója a könyvtár olvasótáborainak.
A foglalkozás valamennyi résztvevője izgatott volt, kivéve az előadót, mert ő nem tudta és nem is sejtette, hogy a rendezvény ezúttal nem az előadásról, a reneszánsz korról szól, hanem magáról az előadóról.
A Lélekpendítők Társaságának kezdeményezésére a Balassi Bálint Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet és a Balassi-díj Kuratóriuma a Balassi-díj bronz fokozatát adományozta a művész-pedagógusnak az olvasótáborok vezetéséért és támogatásáért. Az elismerést a könyvtár igazgatója, Bódi Györgyné dr. adta át Földi Péternek.