2008. április 23., szerda

INFOPROG 2008

Informatikusok versenye Salgótarjánban és Füleken

A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar Salgótarjáni Intézete és a füleki gimnázium már 13. alkalommal rendezte meg a Kárpát-medencei magyar középiskolák informatikai versenyét, az Infoprog-ot. A három napos tudáspróba április 18-án kezdődött. A megmérettetésnek a hagyományoknak megfelelően a szervező intézmények adtak otthont.
Az Infoprog-ra neveztek Szlovákiából, Romániából és Ukrajnából. A magyarországi csapatok Sopronból, Kecskemétről és Kaposvárról érkeztek. A salgótarjáni színeket a Madách Imre Gimnázium és Szakközépiskola diákjai képviselték. A madáchosok nem csak versenyzőként vettek részt a tudáspróbán, hanem támogatóként is. Az intézmény ugyanis már évek óta komoly segítséget nyújt a szervezésben és a lebonyolításban. A verseny ezúttal is több részből állt. A felhasználói kategóriában adatbáziskezelés, a progamozói kategóriában pedig egy bűvöskocka forgatása volt a feladat.
A szervezők szerint az eredmények tükrözik a számítástechnika oktatás színvonalát, illetve az egyéni szorgalmat – és ebben a salgótarjáni diákoknak nincs okuk a szégyenkezésre: az örökranglistán az előkelő 10. helyen állnak.
Az idei tudáspróbán az iskolák versenyében a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium csapata bizonyult a legjobbnak.