2008. április 24., csütörtök

Bringázz munkába!

Országjáró kampány állomása volt Salgótarján

A Föld Napja alkalmából, illetve a kerékpározás, ezen keresztül a környezetvédelem és az egészséges életmód népszerűsítése céljából Salgótarján Város Önkormányzata is csatlakozott a Bringázz munkába mozgalomhoz. Zelei József biciklis és a salgótarjáni származású Bodor Ádám, kerékpárügyi miniszteri megbízott, április 23-án reggel érkeztek a városháza elé, miután előző nap elindultak a Parlament elől. Városunkban Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester, az alpolgármesterek és az önkormányzat dolgozói fogadták őket. Zelei József a túrával nemcsak a mozgásért és a természet szeretetéért demonstrál, hanem kapcsolódott a „Kétkeréken az Unióba” programhoz is.

Bodor Ádám miniszteri megbízott köszöntőjében kiemelte a Salgótarján tervei között szereplő kerékpárút fontosságát és hangsúlyozta: ezen a területen komoly pályázati összegek állnak rendelkezésre és reméli, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium részéről hamarosan támogatásukról biztosíthatják az önkormányzat elképzelését.

Ezután a polgármester átadta a megyeszékhely ajándékát, majd a sportemberek megkérték, hogy mint az első állomásnak otthont adó város vezetője lássa el kézjegyével az országjáró túrazászlót. Végül a nemes célért kampányoló bringások és a városi kerékpárosok, biciklis járőr vezetésével közös figyelemfelkeltő kerekezésre indultak a belvárosban. Zelei József és Bodor Ádám következő úti célja Eger lesz.