2008. május 13., kedd

Ellenőrző gyakorlat a megyei kórházban

Eredményes volt a gyakorlat

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormány-zatának Hivatásos Tűzoltósága május 8-án parancsnoki ellenőrző gyakorlatot rendezett a Szent Lázár Megyei Kórházban.
A riasztás szerint tűz ütött ki a kórház „GY” jelű épületének második emeletén, a belgyógyászati utógondozó osztályon. A lánglovagok három tűzoltófecskendővel és a magasból mentő járművel vonultak a helyszínre, ahol összehangolt munka eredményeként kiürítették az érintett osztály kórtermeit, majd a betegeket – akik természetesen a tűzoltóság tagjai voltak - füstmentes helyre vitték. Egy eszméletlen beteget - ezt a szerepet is az állomány egyik tagja játszotta - a létrás magasból mentő segítségével, egy speciális hordágyon helyeztek biztonságba.
Első alkalommal tartottunk ilyen gyakorlatot, köszönet illeti a kórház igazgató–főorvosát, dr. Bercsényi Lajost, aki engedélyezte a gyakorlatot, valamint köszönet illeti a kórház munkatársait is, akik együttműködtek a mentésben – mondta Garami István, a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka, aki eredményesnek ítélte az állomány munkáját.