2008. május 6., kedd

Ünnepeltek a tűzoltók

Átadták az „Év salgótarjáni tűzoltója” elismerést

A Salgótarjáni Tűzoltóság megalakulásának 120. évfordulója, az Állami Tűzoltóság létrejöttének 60. évfordulója, valamint Szent Flórián napja alkalmából rendezett ünnepséget a városi önkormányzat hivatásos tűzoltósága május 3-án. Az ünnepségen részt vett Salgótarján polgármestere, Székyné dr. Sztrémi Melinda, aki a kettős jubileum alkalmából köszöntötte a lánglovagokat, majd megköszönte azt a munkát, azt a szolgálatot, amit embertársaikért végeznek. Ezt követően Garami István tűzoltó ezredes, a hivatásos tűzoltóság parancsnoka mondott ünnepi beszédet, melyben felidézte Szent Flórián legendáját és a tűzoltóság múltját, majd megköszönte a társszervek támogatását és együttműködését.
Ezt követően az ünnepség résztvevői megkoszorúzták az épület falán lévő emléktáblát. A koszorúzás után a meghívottak emlékszalagot kötöttek a salgótarjáni tűzoltóság csapatzászlajára.
Az ünnepségen a hagyományoknak megfelelően átadták az „Év salgótarjáni tűzoltója” kitüntetést. Az elismerést ezúttal Bozó Norbert tűzoltó főtörzsőrmester kapta. Az ünnepség zárásaként a lánglovagok látványos bemutatót tartottak korabeli és modern eszközökkel.