2008. május 19., hétfő

Gyermekkonferencia Salgótarjánban

"Szenvedélyek az Élet Csillagán"

Salgótarján adott otthont annak a konferenciának, amelyet az Egészségesebb Iskolákért Hálózat Magyarországi Egyesülete szervezett általános iskolás diákoknak. A három napos program május 16-án kezdődött. A házigazda a SKÁID Gagarin Tagiskola volt. A konferenciára az egyesület tagintézményeiből érkeztek felsőtagozatos diákok. Többek között Budapestről, Kazincbarcikáról, Pécsről és Vanyarcról.
A megnyitó ünnepséget a Lóránttfy Zsuzsanna Kollégiumban rendezték, ahol Fenyvesi Gábor, a város alpolgármestere köszöntötte a vendégeket, majd dr. Felvinczi Katalin, az egyesület alelnöke bemutatta a több mint 20 éve működő szervezetet. A Egészségesebb Iskolákért Hálózat Magyarországi Egyesülete segíti a tagiskolák az egészségfejlesztési-drogprevenciós munkáját, és részt vesz az egészségnevelési tantervek és módszerek kidolgozásában. Az egyesületnek jelenleg 340 tagintézménye van. Nógrád megyéből két iskola csatlakozott a szervezethez: a Gagarin és a Vanyarci Általános Iskola. Egyesületünk 1997 óta nemcsak pedagógusoknak, hanem diákoknak is szervez szakmai programot. Ez már a 10. gyermekkonferenciánk – mondta dr. Felvinczi Katalin.
Az ünnepélyes megnyitó után kezdődött a szakmai program. A csoportos foglalkozások témája a „Szenvedélyek az Élet Csillagán” volt. A diákok a szenvedélyről, a függőségről és a kezelési lehetőségekről beszélgettek.
A konferencia résztvevői az itt töltött három nap alatt megnézzék Salgótarján és környékének nevezetességeit is. Ellátogattak – többek között - a Bányamúzeumba és a Salgói várba.