2008. november 4., kedd

Gobelin Kiállítás

Magánszemélyek munkáiban gyönyörködhetünk

December 15-ig látható az a kézimunka-kiállítás, amelyet október 27-én nyitottak meg Salgótarjánban. A Baglyasi út 4. szám alatti kiállító teremben magánszemélyek által hímzett gobelin képeket bocsátanak az érdeklődők figyelmébe. A munkák hétfőtől péntekig, 8-14 óra között, ingyenesen tekinthetők meg. A tárlat szervezője egy családi vállalkozás, az Atteri Kft. A cég idén először rendezett kiállítást az általuk előfestett goblinek kihímzői számára.
- Kiállításunk célja, hogy támogassuk a gobelin készítőinek munkáját. Egy kis közösséget szeretnénk létrehozni, egy művészkört, akik minden évben egyszer eljönnek ide a kiállítás megnyitójára, ahol megoszthatják egymással és másokkal szebbnél szebb képeiket, kicserélhetik tapasztalataikat. Ezek a képek készítőik lakásának díszeik voltak – és lehet, hogy most hiányzik is a falról -, de remélem, a kiállítás ideje alatt sokan meglátogatják kiállítótermünket és felfedezve egy-egy ismerősük nevét a képek alatt, megcsodálják ügyességét és talán kedvet kapnak ezen nehéz öltéstechnika elsajátításához – mondta megnyitó beszédében a szervező cég művészeti vezetője, Dr Bocsó Erika.
A szervezők további tervei között szerepel egy állandó kiállítás létrehozása is, amelyben Magyar Termékdíjas Munkáikat mutatnák be a nagyközönségnek.