2008. november 1., szombat

Segítség Ipolytarnócnak

Támogatási lehetőségekről tárgyaltak

Amilyen adományban van része Ipolytarnócnak az ősmaradványok révén, olyan nagy csapást mért rá a sors az elmúlt hónapokban. Jégeső és tornádó-szerű vihar rongált meg lakóházakat, közintézményeket. Az újjáépítés érdekében Szabó Tibor polgármester segítséget kér a jó szándékú emberektől.
- Segítenünk kell Ipolytarnócon, nem hagyhatjuk magára ezt a csodálatos települést – mondta Salgótarján polgármestere, Székyné dr. Sztrémi Melinda, aki a Helyi Védelmi Bizottság elnökeként, valamint a Salgótarjáni Kistérség Többcélú társulás vezetőjeként látogatott Ipolytarnócra szeptember 18-án. A nemrégiben Zöld Hetes címet nyert és a környék turizmusában óriási szerepet vállaló faluba vele tartott a salgótarjáni Városgazdálkodási és Üzemeltetési Kft. igazgatója, Bodnár Benedek, valamint a Salgó Vagyon Kft. vezetője, Tatár Csaba is. A nyáron több természeti csapás által sújtott Ipolytarnócon a terepszemle után a salgótarjáni vezetők a segítségnyújtás lehetőségeiről állapodtak meg a helyi polgármesterrel. Ennek eredményeképp a VGÜ Kft szerepet vállal a törmelékek elszállításában, a Salgó Vagyon Kft. pedig felajánlotta a jövőben lebontásra kerülő ingatlanokból származó hasznosítható építőanyagot az újjáépítéshez, továbbá magát a munka elvégzését is felajánlotta helyi vállalkozóknak, így juttatva munkához és jövedelemhez az ipolytarnóci rászorulókat.
– Megegyeztünk egy tarnóci vállalkozóval, hogy kézi erővel lebontja a Hősök útján kijelölt ingatlant. A munka már elkezdődött, nagyjából két-három hét alatt végezni is fognak vele. Egyelőre úgy nézni, a bontott anyagokra nem tartanak igényt, de már az is nagy segítség számukra, hogy jövedelemhez jutnak a jó voltunkból – mondta Tatár Csaba. Az épület helyén aztán megkezdődik a tereprendezés, további sorsáról pedig a Salgó Vagyon Kft. ügyvezetője elmondta: - Tárgyalásban állunk a Wamslerrel, ami kamionparkoló kialakításán gondolkodik a területen. A végkifejletről még nem tudok nyilatkozni, de mindenesetre elmondhatom, rendezni fogjuk a sorokat a Hősök útján, ezzel hozzájárulva Salgótarján szépítéséhez, komfortosabbá tételéhez.