2008. június 23., hétfő

100 éves nénit köszönthet a város

Megélte az egész huszadik századot

Családja mellett számos városi szervezet is köszöntötte 100. születésnapja alkalmából Kerényi Jánosné Margitka nénit június 18-án.

Az önkormányzat nevében Fenyvesi Gábor alpolgármester látogatta és ajándékozta meg otthonában Margit nénit, aki jó kedélyűen megosztotta köszöntőivel a hosszú élet titkát.

- Mozogni kell. Mondják nekem sokan, hogy milyen egyenes a hátam még most is. Erre csak azt tudom mondani, hogy nem kell meggörbülni. Dolgozni kell, nem azonnal az orvoshoz rohanni, ha fáj valamink. Én már hajnaltól a kertemben dolgozgatok, aztán még este is kimegyek, a nagy meleget nem szeretem, azt elkerülöm – mondta nevetve a ma is remek egészségnek örvendő néni.

Büszke unokáira, déd- és ükunokáira - akik összesen negyvenheten vannak- , arra, hogy tíz gyermeket nevelt föl, öt lányt férjhez adott. Életéből nem tud kiemelni jó és rossz élményeket, mert ahogy mondja, nem volt idő ilyesmin gondolkodni. Idős napjait munkával tölti, gondozza kertjét, rendben tartja lakása környékét, míg a házimunkába lányai segítenek be. Orvoshoz szinte sosem jár, sőt gyógyszerek helyett is inkább a házi módszerekre, azon belül is a pálinkára esküszik. Ahogy elmondta, alacsony nyugdíjból él, de vidámsága és családja bearanyozza hétköznapjait. Ez úton is boldog születésnapot kívánunk neki!