2008. június 5., csütörtök

"Nem írtam át semmit"

Könyvbemutató a megyei könyvtárban

„Nem írtam át semmit” – ez a címe Korill Ferenc könyvének, amelynek ünnepélyes bemutatójára június 2-án, hétfőn délután került sor az Ünnepi Könyvhét keretében. A programra nagyon sokan elfogadták a meghívást: családtagok, barátok, egykori és jelenlegi munkatársak, kedves ismerősök. A szerzővel életéről, munkájáról és persze a könyvről dr. Csongrády Béla, közíró beszélgetett.
A kötet - mely tulajdonképpen válogatás az elmúlt két évtized írásaiból és nyilatkozataiból - a szerző szerint egyfajta korkép, vagy inkább kórkép.
A könyv három részből áll. Az első, amely „A reformoknak is megvan a maguk sorsa?” címet kapta, a szerző filmes pályafutásáról szól.. A második, a ”Fölszállott a páva a vármegyeházára, sok szegény önkormányzatnak szabadulására” című fejezet arról a korszakról szól, amikor a szerző volt a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. A harmadiknak „A kultúra várost épít” címet adta Korill Ferenc. Ebben részben a művelődési központban végzett munkájáról tudhatnak meg többet az olvasók.
A bemutató beszélgetést különleges műsor színesítette, amelyben közreműködtek: Koncz Gábor, Mikó István, Vásári Mónika és Kiss Zoltán.