2008. június 6., péntek

Virágos körforgalmakat követelnek

Kivonult a városvezető frakció a csomópontok elhanyagoltsága ellen

Figyelemfelkeltő akció keretében Salgótarján városvezető frakciója június 4-én délután szerszámokkal, munkaruhában, kivonult a város déli határában lévő körforgalomhoz és nekilátott rendbe tenni, kitakarítani a gaztól.
Az akció oka, hogy Salgótarján Önkormányzata a körforgalmak elhanyagoltságának megszüntetésére tavaly közgyűlési döntést hozott, miszerint 4 millió forintos ráfordítással hozzájárul a teljes talajcserével járó, esztétikusan megtervezett megújításhoz. Mivel a csomópontok nem a város, hanem a Magyar Közút üzemeltetésében a magyar állam tulajdonai, Székyné dr. Sztrémi Melinda kiemelten fontosnak tartja, hogy a város az itt élők komfortérzetének javítása érdekében idegen tulajdonra fordít jelentős összeget. Cserébe a polgármester szerint jogosan várhatják el, hogy a kora tavaszra megígért munkálatokat mihamarabb pótolják.
- Február óta gyakorlatilag hetente érdeklődtünk, hogy mikor kezdik el a munkát, mindhiába. A probléma nem is a Közút helyi kirendeltségében van, hiszen itt is megtörtént a központosítás, melynek következtében Salgótarjánt Budapesthez csatolták és azóta azt látjuk, hogy még annyi figyelmet sem kapunk, mint korábban- nyilatkozta a városvezető. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy az akció hírére a Közút emberei kivonultak és bár csak felületesen, de elkezdték levágni a gazt, amely máris az akció sikerét mutatja.
- Tulajdonképpen nem arról lenne szó, hogy levágják a füvet, hanem egy teljes átalakításban állapodtunk meg. Mi megtettük a magunkét, átutaltuk a pénzt. Most már nem rajtunk a sor – tette hozzá Székyné dr. Sztrémi Melinda.