2008. június 6., péntek

Pályaavató ünnepség a Gagarin Tagiskolában

Összefogással készült el a gyermekeket kiszolgáló salakpálya

Alig néhány hét alatt, mintegy 1 millió forintból épült fel az a modern salakpálya, amelyet június 6-án adott át Salgótarján polgármestere a SKÁID Gagarin Tagintézményének udvarán. A kivitelezés nagyfokú összefogás eredményeképp ért a végére: munkájával közreműködött benne a Styl-Bau Kft. és A Triász Sport Bt., a költségek nagy részét pedig az Egészséges Gyermekekért Alapítvány fedezte, de besegített az iskola Szülői Munkaközössége is.
A környezetbarát salakbevonatnak köszönhetően többfunkciós pálya áll a gyermekek rendelkezésére: a röplabda, a lábtangó és a tollaslabda szerelmesei is használhatják.
A megnyitón részt vett Farkas Szabolcs, a Magyar Röplabda Szövetség Észak-Magyarországi Területi sportreferense, aki az ünnepi hangulatban átnyújtotta a Magyar Serdülőválogatott meghívóját Siklósi-Dutkay Dávidnak, aki egyúttal Baló Tamással együtt az Észak-Magyarországi területi válogatottba is meghívást kapott.
Megnyitó beszédében Székyné dr. Sztrémi Melinda az összefogás erejét emelte ki.
- Érdekes egybeesés, hogy épp ma, az összefogás napján avathatjuk fel ezt a pályát, hiszen ez is sokak együttes és kitartó munkájának eredményeképp jött létre. Kívánom, hogy leljétek örömötöket benne, hódoljatok ezeknek a csodálatos sportoknak, és mindig tartsátok szem ellőtt: igazán nagy sikereket csak együtt érhettek el – szólt a polgármester az iskola diákjaihoz.
Ezután a szalag átvágása következett, majd egy avatómérkőzés a gagarinos röplabdacsapatok részvételével.