2008. június 30., hétfő

Forgalomirányító rendőrök versenye Salgótarjánban

Ringeisen András Emlékverseny

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság június 26-án rendezte meg Ringeisen András Rendőri Karos Forgalomirányító Emlékverseny megyei döntőjét.
A verseny névadója Ringeisen András nyugalmazott rendőr zászlós 1967-től 4 évig, majd kisebb kihagyással 1976-től látott el hivatásos rendőri szolgálatot. A kezdetekben, azaz az első négy évben járőrként, 1982-től újra járőrként, majd járőrvezetőként látta el feladatait a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Közbiztonsági és Közlekedésrendészeti Osztályán az Őr- és Járőrszolgálati Alosztályon. Nyugállományba vonulásáig, több, mint egy évtizeden át gyakorolta és profi szintre emelte a karos forgalomirányítást. Tudását, ismereteit folyamatosan fejlesztette, tanította és segítette fiatalabb kollégáit. Ringeisen András 2003. augusztusában hunyt el.
Ringeisen Andrásról elnevezett megyei versenyre a hat rendőrkapitányságról és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályáról összesen 15 rendőr nevezett. A versenyzők első feladatként írásban KRESZ-tesztet és szakmai kérdésekből összeállított feladatlapot töltöttek ki. Ezt gyakorlati feladatmegoldás követte a salgótarjáni Litkei kereszteződésben.
A verseny győztese Annus Zsolt rendőr törzszászlós, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Balassagyarmati Közlekedésrendészeti Alosztályának járőre lett. A második helyet Gévich Zoltán rendőr törzsőrmester, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Salgótarjáni Közlekedésrendészeti Alosztályának baleseti helyszínelője szerezte meg. A harmadik helyezett Mariányi Márton rendőr zászlós, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának váltásparancsnoka lett.
Az országos versenyen az első és a második helyezett képviseli majd megyénket.