2008. június 19., csütörtök

Salgótarjánban rendezték meg a Tájfutás Diákolimpia országos döntőjét

Közel négyszáz tájfutó vett részt a versenyen

Az ország szinte minden részéből érkeztek versenyzők a Tájfutás Diákolimpia országos döntőjére, melynek a nógrádi megyeszékhely adott otthont. A háromnapos versenyt a Salgótarjáni Dornyay SE és a Nógrád Megyei Tájfutó Szövetség közösen rendezte. Az országos döntő mellett a szervezők meghirdették a Salgó Kupát is. A kísérő versenyre nemcsak diákok nevezhettek; a korhatár a nőknél 60 év, a férfiaknál pedig 70 év volt. A megmérettetés május 30-án, pénteken éjszakai versennyel kezdődött. A diákolimpia csak másnap, 31-én indult a rövid távú országos rangsoroló versennyel. A helyszín a Beszterce-lakótelep és környéke volt.
Az ünnepélyes eredményhirdetést a verseny végén a Kempingben rendezték meg. A tájfutókat a verseny fővédnöke, Salgótarján polgármestere, Székyné dr. Sztrémi Melinda köszöntötte, majd az eredmények ismertetése következett. A fiúk versenyében a III. korcsoportban Tábori Milán, a Dornyay SE versenyzője az 5. helyen végzett. A IV. korcsoportban Kovács Sebestyén, a balassagyarmati Medosz versenyzője a 4. helyet szerezte meg. Az V. korcsoportban Kovács Boldizsár, a balassagyarmati Medosz versenyzője kapta a hatodik helyezettnek járó ajándékot. A VI. korcsoport ezüstérmese Fehérvári Zsolt, a Dornyay SE versenyzője lett.
A lányok versenyében IV. korcsoportban Goldmann Dóra, a Dornyay SE versenyzője a 4. helyet szerezte meg. Az V. korcsoportban hazai győzelem született: Ozsvárt Dóra állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A bronzérem is itthon maradt, Kovács Anett nyakába került. A szervezők váltóversenyt is hirdettek, melyre iskolai csapatok, illetve úgynevezett vegyes csapatok nevezhettek. A váltóversenyben Nógrád megye lánycsapata a 4. helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Kovács Anett, Kovalcsik Anna és Ozsvárt Dóra. Megyénk fiúcsapata ezüstérmes lett. A csapat tagjai: Kovács Sebestyén, Kovács Boldizsár és Fehérvári Zsolt.
A diákolimpia június 1-jén a normáltávú országos rangsoroló versennyel folytatódott. Helyszíne a Salgói vár és környéke, valamint a Medves-fennsík volt.
Ebben a versenyszámban a salgótarjániak közül a II. korcsoportban Cseh Anett az előkelő harmadik helyen végzett. Az V. korcsoportban Kovács Anett a második, Ozsvárt Dóra pedig a hatodik helyet szerezte meg.