2008. június 10., kedd

Ünnepség a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban

Átadták a Balassi-díjakat
A Váczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékeinek műsorával kezdődött az az ünnepség, melyen átadták a Balassi Bálint Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet szakmai díját, a Balassi-díjat. A könyvtárosok ünnepén - melyre június 9-én került sor az intézmény földszinti előadótermében – a megyében dolgozó szakemberek vettek részt.
A műsor után vendégeket az intézmény igazgatója, Bódi Györgyné dr. köszöntötte, aki elmondta: az ünnepség különlegessége az, hogy a könyvtár éppen 20 évvel ezelőtt költözött a jelenlegi helyére. Balassi Bálint szakmai díjat 1995-ben alapítottuk a lelkiismeretes, eredményes munkát végző kollégák elismerésére. A kitüntetést minden évben egyszer, az új könyvtárépület átadásának évfordulóján adjuk át – mondta az igazgatónő, majd ismertette a kuratórium döntését. Balassi-díjban részesült Barócsi Sándorné, a pásztói Teleki László Városi Könyvtár olvasószolgálati csoportvezetője. Balassi-díjjal ismerték el már nyugdíjas Nagy Jánosné sikeres és gazdag életútját. Nagy Jánosné a tanári pályát elhagyva a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban olvasószolgálati csoportvezetőként dolgozott.
Ugyancsak ebben az elismerésben részesült Antal József, a megyei könyvtár tájékoztató könyvtárosa, aki már 21 éve dolgozik az intézményben.
Az igazgatónő a díjak átadása után gratulált a kitüntetetteknek, további sok sikert, erőt és egészséget kívánt valamennyiüknek.