2008. június 26., csütörtök

Kábítószer-ellenes hét Salgótarjánban

Ötnapos programsorozat fiataloknak

Kábítószer-ellenes hetet szervezett Salgótarjánban a Kábítószerügyi Egyezető Fórum a Kábítószer-elleni küzdelem világnapja alkalmából. Az ötnapos programsorozat június 23-án kezdődött.
Az ENSZ döntése alapján június 26-a 1987 óta Kábítószer-ellenes világnap. Az Egyesült Nemzetek Drog és Bűnözés Hivatala minden évben megfogalmazza a nap témáját. Idén a kábítószer-ellenes világnap szlogenje: "A függőségek irányítják az életedet? A Te életed. A Te közösséged. Ne engedj teret a kábítószernek!"
Salgótarjánban is ennek megfelelően állították össze a programokat, amelyek között volt lelki egészség nap, pszichológiai tanácsadás, ping-pong bajnokság, rajzfoglalkozás, kortárssegítők találkozója, táncbemutató és egyéni drogkonzultáció. A programok összeállításában és lebonyolításában, a KEF, azaz a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum partnere volt a SITI, a Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központ és a HA-JÓ Gyermek és Ifjúságsegítő Egyesület.
A programsorozat témájához kapcsolódva az ifjúsági irodában Váczy J. Tamás grafikáiból kiállítást rendeztek „Szárnyalj, de ne szállj el!” címmel.